Warehouse not Receiving Uploads

For the early roll-out of the Dashboard

Moderator: pa3weg

Warehouse not Receiving Uploads

Postby VK5HI » Sun Nov 17, 2013 6:29 am

Uploaded latest Dashboard 1.0.800-1
Updated all Settings.
Replayed two IQ files.
Although Dashboard showed Packets Decoded and uploaded they did not show up in the Upload Ranking in the Warehouse (well previous count was not updated).
So ran IQ files again and monitored TCPIP performance with Wire Shark.
Graphic is available at:-
https://www.dropbox.com/s/qy6n20xe4iscp ... 20Test.png

The outgoing TCPIP address shows up as Gyron Internet also feeding the Netherlands (which makes sense).

Not sure whether its a sever error or whatever.
Thought I would mention it for what it is worth.
Regards,
Colin VK5HI.
VK5HI
 
Posts: 3
Joined: Wed Nov 06, 2013 1:29 am

Re: Warehouse not Receiving Uploads

Postby g4dpz » Sun Nov 17, 2013 9:03 am

Hi Colin,

You only get credited for an upload once. So if you replay the same file again, they are ignored.

I checked the db and it's showing 70, as is the UI display.

I can see that you uploaded two different files as the internal id's are separated by about 20500 records which equates
to being about 28 hours apart, in terms of when the data was first received and the recordings were made.

Many thanks for the feedback.

73

Dave, G4DPZ
g4dpz
 
Posts: 143
Joined: Sun Oct 06, 2013 9:07 pm

Re: Warehouse not Receiving Uploads

Postby VK5HI » Sun Nov 17, 2013 10:29 am

Dave,
Thank you for the reply.
Should have thought of that from past experience.
Glad to hear its not an issue.
73
Colin VK5HI
VK5HI
 
Posts: 3
Joined: Wed Nov 06, 2013 1:29 am

Re: Warehouse not Receiving Uploads

Postby g0mjw » Sun Nov 17, 2013 12:26 pm

Do historic uploads work - e.g. from July? I was trying to test and all I have to upload were some Funcube EM and Funcube-2 data. The Funcube-2 page gives a java error at the moment but that is hardly surprising as its probably not set up yet.

Mike
g0mjw
 
Posts: 45
Joined: Tue Oct 08, 2013 7:30 am

Re: Warehouse not Receiving Uploads

Postby g4dpz » Sun Nov 17, 2013 1:18 pm

Hi Mike,

Please use the ones which are available on the funcube download site, they have sensible sequence numbers which will interleave
with those already in the database. Anything earlier than October, that is not released by the team may be suspect and we have to tidy
up the DB if they are introduced into the system.

Yes I noticed the FC2 problem a few minutes ago. The default page for all satellites is RealTime. I'm working on that at moment for
FC0/1/3 so I'll look at the 2 problem at the same time.

73

- Dave
g4dpz
 
Posts: 143
Joined: Sun Oct 06, 2013 9:07 pm

Re: Warehouse not Receiving Uploads

Postby g0mjw » Sun Nov 17, 2013 2:00 pm

Hi Dave,

I will try and not upload the wrong things by mistake. The FC2 data is form July and the data channels have probably changed quite a bit since then. The main thing is the uploading works. I don't know if we have any later recordings available. I will ask. I do have some Ukube telemetry data if you want to have a go at decoding. The contents will not make any sense but the packets are AX25 encapsulated so you should be able to get a valid CRC.

Mike
g0mjw
 
Posts: 45
Joined: Tue Oct 08, 2013 7:30 am

Re: Warehouse not Receiving Uploads

Postby g4dpz » Sun Nov 17, 2013 2:11 pm

Hi Mike,

I can now see:

74 raw frames
74 realtime
60 High Res
104 WOD

A few fitter messages.

As we are building up to LEOPS for FC1, it's all hands to the pumps on it's decoding and data capture software.
Will be very happy to talk to you in about 10 days when the dust begins to settle.

73

- Dave
g4dpz
 
Posts: 143
Joined: Sun Oct 06, 2013 9:07 pm

Re: Warehouse not Receiving Uploads

Postby W0DHB » Mon Nov 18, 2013 10:29 pm

Is there a way to determine if we successfully streamed to the warehouse.
I only see 2 entries there.

I have decode a couple of the sample I/Q files

Thanks
Dave W0DHB
W0DHB
 
Posts: 5
Joined: Sat Nov 16, 2013 8:47 pm

Re: Warehouse not Receiving Uploads

Postby g4dpz » Mon Nov 18, 2013 10:40 pm

Hi Dave,

I'll take a look at the server log to see how many it thinks you sent.

https://warehouse.funcube.org.uk/rankin ... elliteId=0 shows 198

Server reports 321 accesses when I just checked.

- Dave
g4dpz
 
Posts: 143
Joined: Sun Oct 06, 2013 9:07 pm

Re: Warehouse not Receiving Uploads

Postby W0DHB » Mon Nov 18, 2013 10:48 pm

Thanks Dave - looks like I'm getting through ok
W0DHB
 
Posts: 5
Joined: Sat Nov 16, 2013 8:47 pm

Next

Return to Dashboard Software questions, problems and bug reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron